Louez un chef à la maison : Gourmetmenyer
Printemps-été 2013
Meny Symphonie 3-rättersmiddag
585 kr/pers (376 kr/pers med skatteavdrag) minst 10 personer
Förrätter:
Sparrisvariation med Savolax
Eller
Musselsoppa med saffransmak, olivkrutonger samt soltorkad tomatpesto
Huvudrätter:
Helrostat ankbröst med krispig potatis- och svampkaka, mangoldfricassée samt ört- och anksky
Eller
Halstrad sejrygg, oliv- och potatiscrème, ”sauce vierge” (tomat, citron, basilika, koriander och olivolja)
Efterrätten:
Rabarber- och kardemumma crème brûlée med jordgubbssorbet
Eller
Citron- och marängpaj med bärsås.
Meny Soleil 3-rättersmiddag
Förrätter:
Pilgrimsmusslor med skaldjurs aioli, krämig örtbuljong och krispig äpple- och fänkålsallad
Eller
Havskräftsallad med grönsparris (svenska), citruskrutonger samt skaldjursdressing med tryffelsmak
Huvudrätter:
Slätvar med svampsmör samt timjan- och citronsky, glaserade primörer med konfiterad citron
Eller
Lammsadel med soliga kryddor, serverad med caponata (siciliansk grönsaksröra i tomatsås), oliv- och rosmarinsky, krispig polentakaka med örter.
Efterrätter:
Gratinerade färska bär (fr.o.m. juni) med Rivesaltes sabayon, bärcoulis
Eller
Körsbärspavlova (fr.o.m. juni) med pistagenötter samt stjärnanisglass
Eller
Rabarberconsommé med citronverbena samt karamelliserad vitchoklad- och mascarponeglass, kakao- och hasselnötskrokant.
Är ni ostälskare?
Jag kan varmt rekommendera Jacques Six urval av tre olika lagrade franska lantostar, direktimporterade från en väldigt känd ostmästare i Frankrike (Philippe Olivier). Serverad med franskt bröd.
Extra avgift: 85 kr/pers.